Recente Tweets
Xara 

Over Xara

Ras: Onbekend, vermoedelijk kruising shetlander

Geslacht: merrie

Geboren op: Onbekend, 1999

Karakter: Eigenwijs, sociaal, dominant

Bij mij sinds: 28 mei 2011, maar was vanaf 23 mei 2010 mijn verzorgpaardje.

 

Xara is de pony waar het allemaal mee is begonnen. In 2010 kreeg ik haar als verzorgpaardje. Toen ik vroeg of ik met haar vrijheidsdressuur mocht oefenen werd ik hard uitgelachen... kunstjes leren aan die draak? Succes! En wat pakte ze dit toch leuk op. Zo hard als dat ik in het begin werd uitgelachen, vol bewondering vroegen zij later aan mij hoe ik haar dat geleerd had. Een jaar later, in 2011 heb ik haar overkocht. Ze kwam net nadat Sita bij me was gekomen. Ik heb haar daarna ingereden voor kinderen waarmee ze regelmatig kleine ritjes mocht doen. Helaas is dit nu niet meer mogelijk door zij chronisch hoefbevangen is geraakt. Xara laat nog altijd zien dat ze vanalles wilt. Ik moet haar beschermen tegen zichzelf, als de belasting op haar voorhoeven te groot wordt gaat ze hier weer last van krijgen. Helaas kan ik haar dat niet uitleggen. Ze mag nu af en toe mee voor een klein ritje als handpaard, soms wat vrijheidsdressuur (en dan niet te lang zitten, niet te vaak steigeren) en wat grondwerk of loswerken. Een wandeling doet haar ook goed, het bos ligt voor ons om de hoek. Op de pensionstal lopen veel jongere meiden rond die haar graag willen poetsen. Aandacht krijgt ze voor 10!

 


--------------------------------------------------------