Recente Tweets
De kunsten!


 

Nadat je hebt gelezen wat vrijheidsdressuur is kun je waarschijnlijk niet wachten om de eerste kunsten te leren. In de subkopjes kun je kiezen uit beginnende kunsten, gevordere kunsten en grote kunsten. Hierin staan de kunsten met verschillende methodes uitgelegd. Als een methode niet werkt bij jouw paard staat er vaak een tweede of soms ook derde methode bij uitgelegd. Als je ergens tegenaan loopt bij het aanleren van een kunstje kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Vertel daar dan in wat er niet goed gaat en hoe je paard reageert, en wat je tot nu toe hebt geprobeerd om dat voor elkaar te krijgen. Voordat je verder gaat met het aanleren, lees eerst goed de basis door, en denk goed bij elke kunst na wat de risico’s en gevolgen kunnen zijn. Hoe je dit aan pakt moet je natuurlijk zelf weten, maar wil je een veilige verstandige start maken, volg dan de methode die ik hier op Nista heb uitgelegd. We beginnen dus NIET met grotere kunsten zoals steigeren, en werken vanuit de basis verder met de kleinere trucs, naar grotere trucs. Steigeren is het allerlaatste waar je je mee bezig kunt houden, aangezien dit een érg dominante, risicovolle kunst is. De kunstjes in het linker menu staan op volgorde van klein naar groot, dus als je bij het begin begint komt het allemaal goed! Een vaste volgorde aanhouden is niet slim, aangezien je paard ook uit zichzelf bepaald gedrag kan aanbieden. Kijk zelf waar je paard klaar voor is en waar niet voor, samen kom je er wel!


--------------------------------------------------------