Recente Tweets
Nieuws

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


NH-Bokt TV is een programma van paardenforum Bokt in combinatie met RTV-Noord Holland. De derde aflevering van dit programma werd bij mij opgenomen met Sita. Ik vertel hier in over kozakkenvoltige en laat een aantal oefeningen zien. Kijk en geniet!

Klik hier voor het topic op paardenforum Bokt 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

   

Op 4 mei iets voor 12 uur 's nachts ging het geboortealarm af... Voor de zoveelste keer kleedde ik me aan en sprong ik in de auto op weg naar stal, hopend op niet wéér een vals alarm. Eenmaal op stal keek Sita me aan met haar hoofd over de boxdeur. Pffff weer voor niks. Sita draait zich om en ik zag twee voorbenen uitsteken. Ik schrok hier van want ik wilde eigenlijk alweer terug naar mijn auto lopen. Dit keer dus GEEN vals alarm! Ik belde snel mijn moeder en de staleigenaresse. Sita lag op de grond en was aan het bevallen van haar veulen. Omdat ze erg onrustig werd van mij ben ik op een afstand gaan staan en heeft ze zelfstandig haar veulen naar de buitenwereld begeleid. Toen ik op 5 mei om 10 voor half 1 'plons' hoorde was ik gaan kijken. Daar lag hij dan... een prachtig hengstveulen met een bles op het hoofd! Andor was die nacht geboren. Wauw wat was dit bijzonder zeg... De volledige naam is Andor Cadanz van de Legdeurheerd. In deze video is te zien hoe Andor op de wereld kwam. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

In de kerst vakantie van 2014/2015 hebben Sita en ik deelgenomen aan het programma van circus Renz Berlin. En wát een ervaring was dat. Ik de caravan van mijn ouders meegenomen en Sita stond in een ruime 10-paards trailer van het circus zelf. Dezelfde dag als dat we aan kwamen heb ik veel geoefend in de piste. Sita moest natuurlijk even wennen aan deze omgeving en ik had gelijk de circuskunsten doorgenomen die zij moest laten zien. We mochten direct deze dag de premiere meedraaien. Deze eerste voorstelling vond Sita erg spannend, Sita was erg gericht op het publiek en had minder aandacht voor mij waardoor we niet veel kunsten hebben kunnen laten zien. Vanaf de tweede show was Sita erg rustig. Door alle indrukken van het licht, geluid en vooral het publiek leek zij een beetje afgeleid waardoor ik minder kunsten heb kunnen laten zien dan normaal in de thuis situatie. Maar, het publiek was onder de indruk! En daar gaat het om. Harde muziek, lichteffecten en publiek dat meeklapt maakte Sita allemaal niets uit. Ik heb het idee dat ze van het meeklappen zelfs genoot.

In het circus woont een meisje die tijdens de show voltige doet met haar haflinger. Met haar ben ik veel om gegaan. We hebben dan ook in onze vrijetijd veel samen geoefend in de piste. Omdat ik zelf ook (een andere vorm van) voltige doe hebben we dit eens gecombineerd. We hebben ook onze haflingers achter elkaar aan laten lopen, terwijl wij dezelfde oefeningen uitvoerden. Dit zag er heel leuk uit met twee dezelfde paarden.

Tijdens deze "vakantie" is het 3 a 4 dagen wezen vriezen. Dit pakte voor mij ongunstig uit. De gasfles raakte bevroren waardoor ik geen kachel meer had, geen oven en kon ik geen gebruik maken van mijn fornuis. Mijn vader is langsgekomen met een nieuwe gasfles die we hadden geïsoleerd met hooi. Het gas bleek veel sneller te gaan dan gedacht, dus al snel stond ik weer met een lege gasfles. Gelukkig konden we er een gebruiken van het circus zelf. Tof!

Ik ben blij deze ervaring te hebben met Sita. Dit was toch wel iets bijzonders. Ik wil dan ook iedereen van het circus bedanken voor alles. Onwijs leerzaam dat we mee mochten draaien in het programma, en om mee te maken hoe hard werken het eigenlijk is in het circus. Petje af, wat is dit toch eigenlijk een zwaar leven. 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Sita als penny paard. Toen Calijn de Jong mij benaderde voor een artikel in tijdschrift Penny heeft ze met mij een aantal vragen doorgenomen en vervolgens hier een artikel over in elkaar gezet. De foto's zijn gemaakt door Lara Kramer en Kees Groot. Al snel bleek veel jong publiek dit artikel te hebben gelezen. Ik heb hier onwijs leuke reacties over ontvangen. Het is leuk om de jongere lezers te vertellen over een totaal onbekende sport. Veel van deze kinderen hebben mij later aangsproken op evenementen, dat is toch geweldig? 

   


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------